maandag 2 september 2013

90 dagen zonder......

......of hoe moeilijk kun je het voor jezelf maken.

Toegegeven, bovenstaande rode regel is een eerste reactie van mijzelf op bovenstaand artikel. Deze stond in de bijlage 'Volkskrant Magazine' uit de Volkskrant van zaterdag 31 augustus 2013.
Ook toegegeven dat masturberen, met als afloop een intens orgasme, een inspannende bezigheid is die best veel van je lijf kan vergen. Maar joggen, wielrennen, voetballen of noem maar op, kan dat eveneens zijn en vraagt soms wel meer van je lijf dan masturbatie. Moet je je dan ook afvragen om wat te minderen of 3 maand te stoppen?
Natuurlijk, als je verslaafd bent aan iets kun je 90 dagen onthouding proberen. En daarna zelf oordelen of je daar een ander mens van bent geworden.
Maar waarom zou je jezelf (M/V) zo 'kwellen' en je weghouden van al het genot wat je jezelf kunt geven. In verloren uurtjes, waar dan ook. Even weg van de dagelijkse beslommeringen, genietend van een heerlijke portie zelfbevrediging. Eventueel zónder porno.
Het artikel eindigt met: "Het gaat hem lukken, en dan wordt seks weer normaal, of nee: Juist bijzonder." Normaal, bijzonder, wie bepaald dat? Als je jezelf wilt blijven bepaal jij wat normaal of bijzonder is. Dat verschilt van mens tot mens. Laat je niet van al het lekkers weerhouden die je je lijf kunt geven, tenzij je het masturberen voor gezien wilt houden.........

Het artikel is voor mij té groot om uitgebreid er op in te gaan, maar Masto is wel erg benieuwd naar uw/jouw reactie op dit artikel of op mijn commentaar. Je kunt dat hieronder doen bij Opmerking of mij mailen: masto6tig@gmail.com

Klik op de foto's voor een groter en leesbaarder formaat of print het uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten